ABD'de Köpeklerini Gezdirmeye Çıkaran Kadını Ayı Yedi

TAKİP ET

ABD'de köpeklerini gezdirmek amacıyla yürüyüşe çıkan kadın, bir ayının saldırması sonucu hayatını kaybetti.

ABD'nin Colorado eyaletinde 30 Nisan'da evine gelen bir adam, köpeklerini binanın önünde buldu. Sevgilisinden haber alamayan adam, endişelenerek kadını aramaya çıktığında talihsiz kadının parçalanmış cesediyle karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen yetkililer, ayı tüyü ve dışkılarını buldu. Araştırma sonucu, civarda bir dişi Amerikan kara ayısı ve iki yavrusu tespit edildi. Kurbanı öldürdüğünden şüphelenilen ve başka insanlara zarar vermesinden endişe duyulan ayılara ötenazi uygulandı.

Kadını ayıların yediğine dair en büyük kanıta ise Colorado Park ve Yaban Hayatı Servisi (CPW) ulaştı. Yapılan otopsi sonucu anne ayının ve bir yavrunun midesinde insan kalıntılarına rastlandı.

CPW sözcüsü Jason Clay, yaptığı açıklamada, kadına ayıların saldırdığından emin olduklarını ancak bunun yapılacak DNA testinin artından kesin bir şekilde kanıtlanacağını bildirdi.

Ölümcül ayı saldırılarının çok nadir olduğu Colorado'da 1971, 1993 ve 2009 olmak üzere son 50 yılda üç kez bu tür bir olay yaşandı.

 

amerikan kara ayısı abd colorado ayı saldırı kadın yedi köpeklerini gezdirmeye çıkaran eyalet öldü adam yetkililer otopsi dna testi