ABD'de Mayıs Ayında Virüs Nedeniyle Ölenlerin Tamamına Yakını Aşılanmamış

TAKİP ET

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) verilerine göre Mayıs ayında Çin Virüsü kaynaklı olarak hayatını kaybedenlerin tamamına yakınının aşılanmamış olduğu ortaya çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) yayımladığı verilere göre Mayıs ayında Çin Virüsü nedeniyle hayatını kaybeden 18 binden fazla insan içerisinde aşılanmış olanların sayısının yalnızca 150 olduğu tespit edildi.

Mayıs ayında Çin Virüsü nedeniyle hastaneye yatırılan 853 bini aşkın hastanın da yalnızca yaklaşık bin 200'ü aşılanmıştı. Bu da yüzde 0,1'lik bir orana tekabül ediyor.

CDC verilerine göre ABD'de görülen günde 300'ü aşkın ölüm vakalarında aşılama tamamıyla yapıldığı takdirde sıfıra ineceği bildirildi. Başkan Biden'a Çin Virüsü salgını hususunda danışmanlık da vermiş olan Andy Slavitt ise daha önce yaptığı bir açıklamada Virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin neredeyse yüzde 99'unun aşılanmadığını belirtmişti.

CDC'nin mevcut yöneticisi Dr. Rochelle Walensky ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, aşıyı işaret ederek. "Virüs nedeniyle gerçekleşen ölümlerin tamamına yakını önlenebilir" demişti.

ABD'de Mayıs Ayında Ölenlerin Tamamına Yakını Aşısız