ABD'de Polis Nöbet Geçiren Otizmli Çocuğu Vurdu

TAKİP ET

Linden Cameron adlı otizmli çocuk nöbet geçirince telaşlanan annesi polisi arayarak yardım istedi. Anneye dışarıda beklemesini söyleyerek eve giren polis, yaklaşık 5 dakika sonra yere yat emrine uymayan 13 yaşındaki çocuğu vurdu.

ABD, Utah'ta Salt Lake City kentinde polis yeni bir skandala daha imza attı. 13 yaşında nöbet geçiren otizmli bir çocuğa ateş açıldı.

Washington Post'ta yer alan habere göre otizmli Linden'ın annesi Golda Barton, oğlu krize girince yardım almak amacıyla 911'i arayarak polisi çağırdı.

Kadının iş başı yapacağı gün ayrılık anksiyetesi yaşayan küçük çocuk hakkında polise "Silahsız. Elinde hiçbir şey yok. Yalnızca çıldırdı ve bağırıp çığlık atmaya başladı" bilgisini veren Golda Barton'a polis dışarıda beklemesini söyleyerek eve girdi. 

Barton, yaklaşık 5 dakika sonra eve giren polislerin küçük Linden'a yere yatması için bağırdığını ve ardından defalarca silah sesi duyduğunu söylüyor. Polis, defalarca ateş ettiği küçük çocuğu bağırsakları, mesanesi, omzu ve ayak bileklerinden ağır biçimde yaraladı.

Polis sözcüsü, polislerin çocuğun elinde silah olabileceğini düşündüğünü kaydetti. Salt Lake City Belediye Başkanı Erin Mendenhall ise olayla ilgili soruşturma açılacağı sözünü verdi.

Neurodiverse Utah adlı otizm destek kuruluşu, olaya ilişkin "Polis, yardıma ihtiyaç duyulduğu için çağrılmıştı ancak yardım etmek yerine çok daha büyük bir zarar verdiler. Salt Lake Polis Teşkilatı'ndan memurlar o an nöbet geçirmekte olan 13 yaşındaki bir çocuğun sakin olmasını bekledi" açıklamasında bulundu.

salt lake city linden barton golda barton 911 abd polisi utah neurodiverse utah otizm