ABD'de Polislere Ait Gizli Facebook Grubu İfşa Oldu

TAKİP ET

AP ajansı, ABD'de gizli bir Facebook grubunda çok sayıda polisin yaptıkları paylaşımlarla nefret söyleminde bulunduğunu tespit etti.

Associated Press tarafından yapılan araştırmada, ABD'de emekli ve görevdeki polislerin yer aldığı bir Facebook grubunda çok sayıda nefret suçu işlendiği tespit edildi. ''Pittsburgh Area Police Breakroom'' adlı Facebook grubunda yapılan paylaşımlarda, mesleki zorluklar, silah ve ekipman videoları gibi günlük paylaşımların yanında nefret söylemi içeren paylaşımlar olduğu da görüldü.

2020'nin Haziran ayında yapılan bir paylaşımda, Lincoln Polis Departmanı'nda çalışan Tim Huschak isimli bir polis, ''Siyahların hayatı değerlidir'' sloganı ile o polislerin kullandığı ''Mavilerin hayatları değerlidir'' sloganının aynı olmadığını, polisliğin bir seçim, diğerinin ise doğuştan gelen bir şey olduğunu savunan bir 911 acil çalışanının gönderisini paylaşarak "Polis hakkında çok sayıda olumsuz yorum var. Ve ona hayatlarımız konusunda nasıl güvenebiliriz?" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu gönderiye yorum yapan bazı grup üyeleri, söz konusu gönderiyi paylaşan 911 çalışanının işyerinin aranarak kovdurulması gerektiğini savundu. 

Söz konusu paylaşıma tepki gösteren isimlerden birinin de, Tommy Bear ismiyle yazan ve geçen sene adı 15 yaşındaki bir siyah kız çocuğunu gözaltına alan 3 polisten biri olmasıyla duyulan polis Tommy Trieu olduğu görüldü.  Trieu, "Memurlar arayıp şikayet etmeli, Unutmayın adalet yoksa barış da yok" dedi.

abd polis gizli facebook grup nefret söylemi