ABD'de Rusya'ya Yönelik Yeni Yaptırımlar Kapıda

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Rusya'ya yönelik 'insan hakları ihlalleri' ve 'Kuzey Akım-2' gerekçeli yeni yaptırımlar uygulanabileceğinin sinyallerini verdi.

ABD'nin yeni yönetimi, Rusya'ya karşı 'insan hakları ihlallerini' ve 'Kuzey Akım-2' projesini gerekçe göstererek yeni yaptırımlar uygulama ihtimalini gündemine aldı.

Konuya dair açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'tan geldi. Basın toplantısında konuşan Price, "Rusya'nın korkunç insan hakları sicilini aktif şekilde konuşuyoruz. İster Rusya'da isterse bu ilkelere karşı çıkan rejimlerin insan haklarını tehdit ettiği başka bir ülkede bunu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Rusya'nın istikrarlı bir şekilde reddettiği insan hakları ihlalleri iddiaları, muhalif lider Alexei Navalny'nin tutuklanmasının ardından başlayan gösterilerde yaşanan polis müdahalesi bütün dünyanın gözleri önünde ayyuka çıkmıştı. Price, Moskova'nın bu konuda artık siyasi alanda uygun tepkilerle karşılacağını kaydetti.

Kuzey Akım-2 Projesi'ni de gündemine alan Sözcü Price, şöyle konuştu:

"Kuzey Akım-2'yle ilgili tutumumuz çok açık ve değişmedi. Başkan Joe Biden, bunun kötü bir anlaşma olduğunu açıkça söyledi. Bu kötü bir anlaşma, zira Avrupa'yı bölüyor, Ukrayna ve Orta Avrupa'yı Rusya'nın manipülasyonlarına maruz bırakıyor, Avrupa'nın enerji güvenliği alanında beyan edilen hedefleriyle çelişiyor."

abd rusya yaptırım dışişleri bakanlığı sözcüsü ukrayna orta avrupa ned price insan hakları ihlalleri kuzey akım-2 projesi enerji güvenliği