ABD'de Serbest Bırakılan Genç, Hapishane Kapısı Önünde Öldürüldü

TAKİP ET

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde kefaletle salıverilen kişi, hapishanenin giriş kapısı önünde öldürüldü.

20 yaşındaki Rodney Hargrove, 10 Mart'ta hırsızlık ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından Philadelphia şehrinin Holmesburg bölgesinde yer alan Curran-Fromhold Hapishanesi'ne girmişti.

Kefalet ödeyerek serbest bırakılması kararlaştırılan genç, hapishanenin kapısından yolun karşısına geçerken kendisine yaklaşan Hargrove aracı görür görmez tekrar hapishaneye doğru koşmaya başladı. Daha sonra hızlanarak takibe devam eden ve nizamiyeden içeri giren araçtan ateş açılması sonucunda Hargrove yere yığıldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, Hargrove'un hayatını kaybettiği alanda 10 tane kovan buldu. Philadelphia Polisi'nden yetkili Scott Small hapishanedeki gardiyanların silah seslerini duymadığını, yalnızca bir aracın hızla uzaklaştığını gördüklerini belirtirken, olay yerini gören bir güvenlik kamerası bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Small, "Saldırıyı düzenleyenlerin, 20 yaşındaki gence çok yakın mesafeden ateş etmiş olabileceğini" söyledi.

Gencin 11 Mart'ta 200 bin dolar olarak belirlenen kefaletini kimin ödediği, araçta kaç kişinin olduğu ve saldırının neden düzenlendiği henüz bilinmiyor.

Aracın kovalama sırasında hapishanenin nizamiyesindeki kollu otopark bariyeri açık olduğu için içeri girebildiği ve bu sayede Hargrove'u giriş kapısına kadar takip edebildiği belirlendi.

Otopark bariyerinin neden açık olduğu henüz bilinmezken, Philadelphia Hapishaneleri Yetkilisi Blanche Carney, "Burası 24 saat çalışan bir yer, binaya giriş çıkış yapanlar oluyor, çalışanlardan biri açık bırakmış" dedi.

abd hapishane kefaret salınan genç öldü ateş silah kaçakçılığı rodney hargrove