ABD'de TikTok İndirmek Yasaklandı

TAKİP ET

ABD'de pazar gününden itibaren uygulama mağazalarında TikTok yer almayacak. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, kararın Başkan Trump'ın talimatı doğrultusunda alındığını açıkladı.

TikTok'un ABD'deki uygulama mağazalarında yer alması pazar gününden itibaren yasaklı hale geliyor. TikTok'un ABD biriminin bir kısmının kontrolünün Başkan Trump'a yakınlığı ile bilinen iş insanı Larry Ellison'ın şirketi Oracle'a verilmesi bekleniyordu. Bloomberg’de yer alan habere göre Başkan Trump bu anlaşmanın detaylarını beğenmedi ve henüz imzalamaya hazır olmadığını aktardı.

Başkan Trump, ABD'li şirketlerin TikTok ile yapacakları muhtemel anlaşma için sürenin 20 Eylül'de biteceğini açıklamıştı. Daha sonra verdiği yeni bir karar ile TikTok'un ABD biriminin 12 Kasım'a kadar elden çıkarılması gerektiği talimatını vermişti.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların verdiği bilgilere göre hali hazırda telefonunda TikTok uygulaması indirmiş olanlar bu uygulamayı kullanmaya devam edebilecek fakat WeChat kullananlar bu uygulamayı da kullanamayacak.

abd tiktok donald trump abd de tiktok indirmek yasaklandı pazar gününden itibaren tiktok indirmek yasaklandı başkan trump veri ihlali çin