ABD'de Üçüncü Doz Aşı Kararı

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri'nde 3. doz Çin Virüsü aşılarının uygulanmasına başlanma kararı alındı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından yapılan ortak açıklamada iki doz Pfizer BioNTech ve Moderna aşılarını yaptırmış olan ABD vatandaşlarının 8. aydan itibaren 3. doz aşısını yaptırması önerildi.

Yapılan ortak açıklamada 3. doz aşılamalara ülke genelinde 20 Eylül'den itibaren başlanacağı da ifade edildi.

Bunun yanında Çin Virüsü'ne karşı geliştirilen ve ABD'de yaygın olarak kullanılan söz konusu aşıların Delta varyantına karşı etkili olduğu, hastalığın ağır geçirilmesine ve ölümlere neden olmasına karşı yüksek oranda savunma sağladığı belirtildi.

Öte yandan uzmanlar risk grubunda olan ve iki doz aşılamalarının üzerinden zaman geçen kişilere virüse karşı koruma sağlayabilmeleri için 3. doz aşılarını yaptırmaları çağrısı yapıldı.

Fahrettin Koca: 3. Doz Aşısını Yaptıranlar 2 Doz Aşı Yaptıranlardan Daha İyi Korunuyor

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "3 doz inaktif aşı ile 2 doz inaktif aşı ve 1 doz mRNA aşısı yapılmış kişiler benzer oranda korunuyor. Bunun yanında 3 doz aşı olmuş kişiler 2 doz aşı olmuş kişilerden daha iyi korunuyor. 2 doz inaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz ister mRNA ister inaktif aşı yapılmasının gerekli olduğu anlaşılmıştır" demiştii.

ABD'de Üçüncü Doz Aşı Kararı