ABD'deki Üniversite Kadınlara Erkeklerden Daha Az Maaş Verdiği İçin 1 Milyon Dolar Ödeyecek

TAKİP ET

Princeton Üniversitesi, erkeklere kıyasla daha az maaş aldığı belirlenen kadın profesörlere, geriye dönük 1 milyon dolar ödeme yapacak.

ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde, Çalışma Bakanlığı'nın incelemesi sonucu kadın profesörlere erkek meslektaşlarından daha az ücret ödendiği belirlendi. Bunun üzerine üniversite yönetimi kadın profesörlere geriye dönük 1 milyon dolar ödeme yapmayı kabul ederken kadın profesörlerin gelecekteki maaşlarını düzenlemek için de 250 bin dolar daha harcayacak.

Çalışma Bakanlığı'nın 2012-2014 yılları arasındaki incelemesinde 106 kadın profesöre daha az ücret ödendiği belirlendi. Üniversite önce herhangi bir hata yaptığını kabul etmezken, Princeton'ın Sözcüsü Ben Chang "uzun ve maliyetli bir davadan ve akademisyenler ve üniversiteye etkisinden kaçınmak için uzlaşma yoluna gittiklerini" ifade etti.

Geriye dönük ödeme cezası sonrası ise üniversite ödemeye ek olarak gelecekte maaş eşitliğini sağlamak için çeşitli adımlar atmayı da kabul etti. Buna göre, işe alınırken ve yıllık değerlendirmelerde maaşlar incelenecek, geleneksel olarak kadınların az temsil edildiği disiplinlerde kadınlara öncelik verilecek ve kadınlar liderlik görevleri üstlenmeye teşvik edilecek.

princeton üniversitesi gelir eşitliği kadın profesörlere az maaş ödediği için 1 milyon dolar ödeme yapacak kadın erkek eşitliği üniversitede ayrımcılık kadın erkek eşitliği üniversite maaşları adil ödememiş abd