ABD'den Birleşmiş Milletler'e Doğu Türkistan Tepkisi: Yeterince Çaba Göstermiyor

TAKİP ET

BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kelley Currie, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da bölge Türklüğüne yönelik insan hakları ihlallerinin soruşturulması noktasında yeterli çabayı göstermediği gerekçesiyle BM'ye tepki gösterdi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Kelley Currie, BM'nin Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerini soruşturmak için yeterince çaba göstermediğini savunarak çatı örgüte tepki gösterdi.

İşgal altındaki hem bölgenin hem geneline hem de milyonlarca Türk'ün esir tutulduğu toplama kamplarına yönelik zorunlu doğum kontrolü, ev ziyaretleri ve cinsel istismar iddialarına atıfta bulunan Currie, bu tür uygulamaların "kadınları hedef alan yaygın bir model" olduğunu söyledi.

Currie, BM'nin bölgeye erişim talebinde dahi bulunmamasına dikkat çektiği açıklamasında "BM'de çalışan biri olarak bölgedeki çok yaygın ve oldukça rahatsız edici insan hakları ihlalleri iddialarına dair BM'de merak veya endişenin olmaması benim için gerçekten dikkate değer" ifadelerine yer verdi.

abd bm birleşmiş milletler çaba göstermiyor doğu türkistan uygur toplama kampları soykırım