ABD'den Özgürlükler Ülkesi Rusya'ya Gözaltı Tepkisi

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'da muhalefetin belediye seçimleri dolayısıyla Moskova'da düzenlediği toplantıda, 200 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'da muhalefetin belediye seçimleri dolayısıyla Moskova'da düzenlediği toplantıda, polis tarafından 200 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Blinken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Rus hükumeti, siyasi aktivistler Vladimir Kara-Murza ve Yuliya Galyamina'nın da aralarında bulunduğu 200 belediye lideri ve siyasetçiyi şaibeli nedenlerle gözaltına aldı. Bağımsız sesleri yargılamayı sonlandırma çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

200 Kişi Gözaltına Alınmıştı

Özgürlükler ülkesi Rusya'da polis, ülkenin dört bir yanından muhalif kesmin ve siyasetçilerin katılımıyla gerçekleştirilen konferansı basarak 200 kişiyi gözaltına almıştı.

Rus polisi tarafından yapılan açıklamada, Moskova'da bir otelde düzenlenen konferansta, Çin virüsü kısıtlamalarının ihlal edildiği ve organizasyonun "sakıncalı" bir örgüt tarafından düzenlendiği bildirilerek gözaltıların bundan dolayı gerçekleştiğini aktarmıştı.

Eylül ayında gerçekleştirilecek seçimler öncesi, ülkenin çeşitli yerlerinden belediye meclis üyeleri de dahil olmak üzere, muhalefetin temsilcileri bu toplantı için bir araya gelmişti.

abd rusya antony blinken gözaltı tepki eleştiri 200 kişi muhalefet muhalif polis baskın gözaltılar özgürlükler ülkesi