ABD'den Rusya'ya 'Saldırganlık' Uyarısı: Bedeli ve Sonucu Olur

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı "saldırgan ya da pervasız" bir şekilde hareket etmesi durumunda bunun bedeli olacağı uyarısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, katıldığı bir televizyon programında usya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginliğe değindi.

ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığması sebebiyle ciddi endişeleri olduğunu belirten Blinken, "Ukrayna sınırında, Rusya'nın ilk işgal yaptığı zaman olan 2014'ten bu yana görülen en fazla asker yığınağı var. Bu nedenle de Avrupa'daki ortaklarımız ve müttefiklerimizle yakın temas ve iş birliği halindeyiz. Başkan Joe Biden bu konuda net. Rusya, pervasız ya da saldırgan bir şekilde hareket ederse bunun bedeli ve sonucu olur" şeklinde konuştu.

Çin Virüsünün Yayılmasından Çin Sorumludur

Çin virüsü salgının yayılmasından Çin'i sorumlu tutan Blinken, "Covid-19'un ilk zamanlarında Çin'in yapması gerekeni yapmadığını düşünüyorum. Uluslararası uzmanlara doğru zamanda erişim tanımalı, bilgiyi paylaşmalı ve gerçek bir şeffaflık ortaya koymalıydı. Çin yapması gerekeni yapamadığı için virüs çok kolay çığırından çıktı. Başka türlü davransalardı sonuç bu kadar kötü olmayabilirdi"  ifadelerini kullandı.

 

antony blinken abd dışişleri bakanı açıklama demeç rusya ukrayna donbas kırım bedeli ve sonucu olur uyarı saldırganlık ve pervasız tutum dikkat dedi çin virüsü koronavirüs çin sorumludur