ABD'den Savunma Sanayii Başkanlığına "Rusya" Yaptırımı

TAKİP ET

ABD, Savunma Sanayii Başkanlığı'na (SSB) "Rusya ile kurulan ilişkileri" gerekçe göstererek yaptırım uyguladı.

ABD, Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası (CAATSA) kapsamında Türkiye'nin Savunma Sanayii Başkanlığına (SSB) ve SBB Başkanı İsmail Demir'in de aralarında yer aldığı dört kurum yetkilisine yaptırım uyguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığıdan yapılan açıklamada, yaptırıma ilişkin bildirimin resmî olarak 7 Nisan'da yayımlanacağı duyuruldu. Öte yandan yaptırım uygulanan kişi ve kurumların; SSB, SSB Başkanı İsmail Demir, SSB Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu ve SSB Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz olduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırımların gerekçesini "SSB'nin, Rusya Hükûmetinin savunma ve istihbarat kurumlarının parçası olan ya da bu kurumlar adına faaliyet gösteren bir şahısla kastî olarak önemli bir işlem gerçekleştirmesi" olarak açıkladı.

Geçen yılın aralık ayında Washington yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasını gerekçe göstererek yine SSB Başkanı Demir'e yaptırım uygulamıştı.

CAATSA ABD Rusya ABD yaptırım Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı SSB İsmail Demir ABD yaptırım yaptırım S400 F35