AB'den Belarus'a Ek Yaptırımlar

TAKİP ET

Avrupa Birliği, Polonya'ya yasa dışı göçmen göndererek baskı altına almaya çalışan Belarus'a ek yaptırımlar uygulayacak.

Polonya ve Belarus arasında yaşanan yasa dışı göçmen krizi büyüyor. Polonya, Belarus diktatörü Lukashenko'yu bölgeyi istikrarsızlaştırmak amacıyla Polonya sınırına binlerce göçmen yığmakla suçluyor.

Sınıra yığılan 3 bine yakın yasa dışı göçmene karşı sınırlarını koruyan Polonya, Belarus sınırına 12 bin asker sevk etti. Bunun ardından Belarus da Polonya sınırına 20 bin asker sevk etti. Son olarak ise Rusya, en hızlı bombardıman uçağı olan nükleer başlık taşıyabilen bombardıman uçakları TU-160'ları Belarus'a konuşlandırdı. Bunun üzerine Polonya ise NATO müttefiklerini acil olarak toplantıya çağırdı.

Belarus'a ek yaptırımların devreye alınacağını duyuran AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lukashenko rejiminin Polonya'yı tehdit etmek için göçmenleri kullanmasına karşılık vereceklerini belirtti.

Göçmen krizine karıştığı ileri sürülen bütün özel ve tüzel kişilerin mal varlığının dondurulmasının ve AB ülkelerine seyahatinin kısıtlanmasının masada olduğu belirtiliyor. Yaptırımların içeriğinin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı bildirildi.

AB'den Belarus'a Ek Yaptırımlar