AB'den Google'a 'Haksız Rekabet' Soruşturması

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu, Google'a reklam politikaları hakkında 'haksız rekabet' soruşturması açtı.

Avrupa Birliği Antitröst Düzenleyecileri, Google'a, bağlı olduğu çok şirketli yapı olan Alphabet'e dijital reklamcılıkta iltimas göstererek rakiplerini, reklamverenleri ve diğer çevrimiçi yayıncıları dezavantajlı duruma düşürüp düşürmediğini incelemek üzere soruşturma açtı.

Avrupa Komisyonu'nun yaptığı açıklamada "Resmi soruşturma, özellikle Google’ın üçüncü tarafların internet sitelerinin ve uygulamalarının reklam amacıyla kullanıcı verilerine erişimini kısıtlayarak ve bu verileri kendi kullanımı için saklayarak rekabeti bozup bozmadığını inceleyecektir" denildi.

Çevrimiçi reklamlarla dünyadaki tüm şirketlerden daha fazla gelir elde eden Google, geçtiğimiz yıl 147 milyar dolar gelir elde etmişti. Google Arama, YouTube ve Gmail dahil olmak üzere Google ürünlerindeki reklamlar, Google'ın satışlarının ve kârlarının büyük bir kısmını oluşturdu.

google reklam soruşturma haksız rekabet avrupa birliği ab avrupa komisyonu avrupa birliği antitröst düzenleyicileri alphabet öncelik iltimas açtı açıldı