ABD'li 2 Kongre Üyesi Gizlice Kabil'e Gitti: 11 Eylül'e Kadar Bile Herkesi Tahliye Edemeyiz

TAKİP ET

Temsilciler Meclisi'nin demokrat üyeleri Seth Moulton ve Peter Meijer'in Kabil'e gittiği ortaya çıktı.

ABD Temsilciler Meclisi'nde Michingan eyaleti temsilcisi Demokrat Peter Meijer ve Massachusetts eyaleti temsilcisi Demokrat Seth Moulton'ın Salı günü gizlice Kabil'e gittiği, güvenlik endişesi nedeniyle ziyaretlerini gizli tuttukları ortaya çıktı.

Ziyaret dönüşü ortak bir yazılı açıklama yapan Moulton ve Meijer, "Emekli askerler olarak Hamid Karzai Uluslararası Havalimanındaki durumu fazlasıyla önemsiyoruz. ABD vatandaşları ve sadık müttefiklerine karşı ahlaki sorumluluk taşımaktadır ve bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeliyiz. Birçok eski asker gibi biz de geçen haftayı olabildiğince çok insanı ülkeden çıkarmak için uykusuz geçirdik" ifadelerine yer verdikleri açıklamada uçakta kabin ekibi için ayrılan koltuklarda uçtuklarını ve bu yüzden kimsenin koltuklarını kullanmadıklarını da vurguladı.

Kabil'e ABD Başkanı Joe Biden'ı tahliye için belirlenen son tarih olan 31 Ağustos tarihini ötelemeye zorlamak için ziyaret yaptıklarını açıklayan Moulton ve Meijer, "Sahadaki komutanlar ile görüştükten ve durumu gördükten sonra tahliyeleri çok geç başlattığımızı gördük. Ne yaparsak yapalım 11 Eylül'e kadar bile herkesi dışarı çıkaramayız" ifadelerini kullandı.

2 Temsilciler Meclisi üyesinin ziyareti ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığı tarafından tepkiyle karşılanırken Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, "Durumun aciliyeti dikkate alındığında bazı Kongre üyelerinin, Afganistan'a seyahat etme isteği anlaşılabilirdir ve sahadaki kişilerin hayatına verdiğimiz önceliğin bir göstergesidir" dedi.

ABD'li 2 Kongre Üyesi Gizlice Kabil'e Gitti 11 Eylül'e Kadar Bile Herkesi Tahliye Edemeyiz