ABD'li İki Bakan Türkiye'ye Geliyor

TAKİP ET

ABD Başkanı Trump, bugün Beyaz Saray bahçesinde bir konuşma gerçekleştirdi

ABD Başkanı Trump, bugün Beyaz Saray bahçesinde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının içeriğinde Barış Pınarı Harekatına da değindi. Amerika'nın Orta Doğu'da "polislik" yaptığını ve askerlerin artık eve geri dönmelerini istediğini vurguladı. Trump: "Suriye'nin istikrarını kötü etkileyenlere sert davranacağız. Barış ve güvenliği sürdürmeliler. Bu şekilde ne olacağını göreceğiz." dedi.

Görüşme Perşembe Günü

Açıklamalarına devam eden Trump: "Türkiye'ye bir heyet göndereceğiz. Heyetin tek talebi ise ateşkes olacak. Kabul edeceklerini umuyoruz çünkü Türkiye'ye tahmin edebileceğiniz en sert yaptırımları uyguladık."

Trump'ın bahsettiği heyette ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo da bulunacak.

Başkan yardımcısı Pence, 17 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek. Ayrıca ziyaret için Pence'nin basın ofisi tarafından yapılan açıklamada Erdoğan'la görüşülecek ilk konunun Suriye'nin kuzeyinde ateşkes sağlanması olacağı bildirildi.

"Asla Ateşkes Etmeyiz"

Azerbaycan'da düzenlenen Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nden dönüşte, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan: " Trump ateşkes ilan edin dedi, asla ateşkes etmeyiz" dedi.