ABD'nin Türkiye Raporu: Türkiye Tarımsal İthalatta Bu Yıl Rekor Kıracak

TAKİP ET

ABD Tarım Bakanlığı, Türkiye'nin tarımsal durumuna ilişkin bir rapor yayımladı.

ABD Tarım Bakanlığı'nın yayımladığı 27 Temmuz 2021 tarihli tahıl ve yem üretimi raporunda ülkede yaşanan kuraklık nedeniyle buğday ve arpa rekoltelerinin düşük seyrettiği ve bu yüzden ithalatta artış öngörüldüğü belirtildi.

Sözcü'nün söz konusu rapordan aktardığı bilgilere göre Ekim 2020-Temmuz 2021 aralığında Türkiye'nin ortalama 396,2 mm yağış aldı ve bu ortalama Türkiye'nin uzun dönem ortalamasından yüzde 24 daha düşük.

Raporda Türkiye'nin yıllık hasadının yarısını bitirdiği ve kuraklık nedeniyle buğday fiyatının ton başına 2 bin 750 liraya çıkarak yüzde 50 oranında bir artış gösterdiği kaydedildi.

Son 50 yılın en sıcak Mayıs ayının yaşandığı belirtilen raporda kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde yüzde 70 oranında verimlilik kaybı yaşandığı belirtildi.

Türkiye'nin buğday tüketim tahmini 22 milyon ton olarak güncellendi ve raporda ihracat tahmini 6 milyon ton, ithalat tahmini 11,5 milyon ton olarak bildirildi.

Rekor anlamına gelen 11 buçuk ton buğday ithalatının yanı sıra 2,75 milyon ton da arpa ithalatının gerçekleşeceği öngörüldü.

ABD'nin Türkiye Raporu Türkiye Tarımsal İthalatta Bu Yıl Rekor Kıracak