Abdülkadir Selvi'den Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Arasında Adaylık Görüşmesi İddiası

TAKİP ET

Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında "Cumhurbaşkanlı adaylığı" görüşmesi yapıldığını ileri sürdü.

Abdülkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" ile ilgili bir görüşme yapıldığını iddia etti.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na isminin sürekli adaylık için geçtiğini ve bu konuda ne düşündüğünü sorduğunu iddia eden Selvi, İmamoğlu'nun ise "partiden kendisine bu yönde taleplerin geldiğini, bu tür söylentilerin de yine parti içinden çıkarıldığını, bu durumdan memnun olmadığını" söylediğini ileri sürdü.

İmamoğlu'nun verdiği yanıtın CHP liderini memnun etmediğini iddia eden Selvi, "Kılıçdaroğlu bunun üzerine çok net konuşuyor. Kılıçdaroğlu’nun çok kararlı konuştuğu söyleniyor. İmamoğlu’na, 'Bu işin bitmesi gerekiyor' diyor. Cumhurbaşkanı adaylığını gündemde tutma. Bu işe bir nokta koy, diye konuşuyor" ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu'ndan Yeni Bir Açıklama Gelmesi Şaşırtıcı Olmaz"

"Kılıçdaroğlu’nun kararlı tavrının İmamoğlu’nu gerilettiği söyleniyor. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede kendisinin cumhurbaşkanı adaylığını istemediğini çok net bir şekilde anlıyor" diyen Selvi yazısında "Çünkü görüşmede Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’ndan İstanbul’un sorunlarına odaklanmasını istiyor. 'İstanbul’la ilgilen' diyor. Zaman zaman Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyorum. Ama CHP Lideri başından itibaren seçilen belediye başkanlarının şehirlerine hizmet etmekle yükümlü olduklarını savunuyor. İşlerine odaklanmalarını istiyor. Peki ne bekleniyordu? Ankara’daki görüşmeden sonra Ekrem İmamoğlu’nun 'Cumhurbaşkanı adayı değilim. Benim gönlümden geçen, partim CHP’nin genel başkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığıdır' demesi bekleniyordu. Bu rahatsızlığın İmamoğlu’na iletildiği söyleniyor. O nedenle İmamoğlu’nun şu günlerde yeni bir açıklama yapması şaşırtıcı olmamalı" ifadelerine yer verdi.

abdülkadir selvi chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ibb ekrem imamoğlu cumhurbaşkanı adaylığı görüşmesi