Abdulkadir Selvi'den Sancar ve Demirtaş'a: Öcalan'ı Diri Diri Gömmeye Çalışıyorlar

TAKİP ET

Yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi'nin Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik sevgi dolu sözleri dikkat çekti.

(Kolaj: T24) İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhur İttifakı'ndaki Abdullah Öcalan sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Yerel seçimler öncesinde Abdullah Öcalan'ın yazdığı bir mektup hükümetin kontrolü altındaki tüm yayın organlarında yayımlanmış ve Kürtçü terör örgütü elebaşı Öcalan üzerinden HDP oyları iktidar lehine yönlendirilmek istenmişti. AKP'deki HDP'ye karşı Öcalan'ı "olumlu" bulan tavır sürüyor. 

Öcalan Övgüleri

Hürriyet'teki yazısında HDP'de "Öcalan tedirginliği" yaşandığını belirten Abdulkadir Selvi, "Mithat Sancar iktidarı, 'İmralı adına söz kurmayın. Halkı yanıltmaya çalışarak afaki gündemler yaratmayın' diye uyardı. Demirtaş, cumhurbaşkanı adaylığına vize çıkması için Öcalan’a methiyeler dizmeyi tercih etti" dedi.

Öcalan'ı Diri Diri Mezara Gömmeye Çalışıyorlar"

"Öcalan’ı diri diri mezara gömmeye çalışıyorlar ama o daha konuşmadan bu kadar tedirgin olduklarına göre korku dağları sarmış diyebiliriz" diyen Selvi, "Peki bu arada Öcalan’la görüşme yapılacak mı? Yapılacak. Hem de çok uzun olmayan bir süre içinde kardeşi Mehmet Öcalan’ın ya da yeğeni HDP Milletvekili Ömer Öcalan’ın görüşmesi gündemde" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde de AKP'den yeni bir çözüm süreci için sinyaller gelmiş, Öcalan'la görüşüleceği belirtilmişti.

AKP'li Mehmet Metiner: Yeni Bir Çözüm Süreci Başlayabilir

Ayhan Bilgen: AKP Yeni Çözüm Süreci Başlatabilir, MHP İkna Edilmeye Çalışılıyor

Murat Yetkin: HDP Şimdi de AK Parti'yle Öcalan Pazarlığı mı Düşlüyor?

İmralı Canisi Öcalan, AKP'li Cumhurbaşkanı'nın Başkanlığını Destekledi

abdulkadir selvi mithat sancar selahattin demirtaş abdullah öcalan diri gömmeye çalışıyorlar korku dağları