Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın Seçim Hazırlığına Başladığını Yazdı

TAKİP ET

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, iktidarın seçim stratejisi oluşturmaya başladığını açıkladı. Selvi, "Ne iktidarın ne muhalefetin hata yapma lüksü yoktur" dedi.

Hürriyet'teki köşesinde kaleme aldığı yazıda AKP'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim hazırlıklarını başladığını belirten Abdulkadir Selvi,  "Bu seçim aynı zamanda seçim stratejilerinin çarpıştığı bir seçim olacak. Ne iktidarın ne muhalefetin hata yapma lüksü yoktur. Kim doğru strateji izlerse bir sıfır öne geçer" dedi.

Kamuoyuna yansımasa da AKP'nin bir strateji ekibi kurduğunu belirten Selvi, Erdoğan ve Bahçeli'nin "Erken seçim yok" açıklamalarının ardından erken seçim iddiasında bulunmanın doğru olmadığını belirterek "Ama Erdoğan’ın seçim gündemiyle MYK’yı toplamasının da bir anlamı olması lazım. İki ihtimal var. 1, Erdoğan nabız yokluyor; 2 seçim hazırlıklarına önceden başladı" ifadelerini kullandı.

Basın Seçim İhtimali: "Ama Yeni Seçim Yasasını Uygulamak İstiyorlar"

İktidar kulislerinde erken seçim izlenimi almadığını belirterek "Ha muhalefeti dağınık görüp baskın basanındır der, seçime giderse orasını bilemem. Ama yeni çıkan seçim yasasını uygulamak istiyorlar. En fazla 14 Mayıs’ta erkene çekilmiş bir seçim olabilir deniliyor" diyen Selvi, seçimde ne iktidarın ne de muhalefetin hata yapma lüksü olmadığını söyledi.

İktidar cenahında seçimde nasıl bir dil kullanılacağının tartışıldığını belirten Selvi, "Doğru bir tartışma. Can alıcı bir nokta. Ama doğru bir strateji, doğru bir dille seçim kampanyasının yürütülmesi gerekiyor. Yani stratejiyi ve dili tartış ama yanlış bir tercih yap. O olmaz" ifadelerini kullandı.

abdulkadir selvi erdoğan seçim hazırlığına başladığını yazdı hürriyet akp strateji baskın seçim