Abdulkadir Selvi: Muhalefet, Bahçeli'nin Gösterdiği Sağduyuyu Sergilemekten Yoksun

TAKİP ET

Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP'nin HDP'ye ziyaretine verdiği desteği nasıl savunacağını şaşırdı.

AKP bir süre önce HDP'yi ziyaret etmiş, AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ziyarete destek vererek yeni bir çözüm süreci olabileceğini söylemiş ve dağdaki teröristlerle Türk askerlerini bir tutmuştu.

AKP'li Cevheri: Yeni Bir Çözüm Süreci Neden Olmasın?

Bunun ardından tüm gözlerin çevrildiği MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP'nin HDP'yi ziyaretine destek vererek bu ziyareti "doğal ve doğru bir adım" olarak niteledi.

Bahçeli henüz birkaç ay evvel CHP'nin HDP ile görüşmesini "PKK ile temas" olarak nitelendirmişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğini "sağduyulu yaklaşım" olarak değerlendirdi.

Selvi şu ifadeleri kullandı:

"Meşru Siyasetin Temsilcisi HDP" 

"Selahattin Demirtaş, bir süredir muhalefetin akıl hocalığını yapıyor. Cumhurbaşkanı adayı tayin ediyor. 6’lı masa ile HDP’nin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması için çaba gösteriyor. AKP heyetinin HDP’yi ziyareti konusunda muhalefetin sergilediği tavır onu da isyan ettirmiş. 'Muhalefet, bu görüşmeden kendine pay çıkarıp meşru siyasetin temsilcisi HDP ile hızlı bir görüşme trafiği başlatacağına, bunu AKP’yi yıpratma ve üstü kapalı şekilde yine HDP’yi kriminalize etme furyasına dönüştürmeyi tercih etti. Gerçekten akıl alır gibi değil' dedi.

"Bahçeli'nin Gösterdiiği Sağduyulu Yaklaşımı Sergilemekten Yoksunlar"

Selahattin Demirtaş bu kafadan ne bekliyordu acaba?

Onlar Bahçeli’nin gösterdiği sağduyulu yaklaşımı sergilemekten yoksunlar. Demirtaş, çözüm sürecini başlatan Erdoğan için, 'Seni başkan yaptırmayacağız' diye kampanya düzenlemişti. Demirtaş’ın 'Başkan' yaptırmak için çalıştığı muhalefet ise HDP ile görüşülmesinden bile rahatsız oluyor. Demirtaş’ın ikilemi ise tam bu noktada önem kazanıyor."

abdulkadir selvi muhalefet bahçeli hdp gösterdiği sağduyulu yaklaşımı sergilemekten yoksun akp