Abdulkadir Selvi Paylaştı: Optimar'ın Temmuz Ayı Anketi

TAKİP ET

Optimar'ın Temmuz ayı araştırmasının sonuçlarını yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi açıkladı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın Temmuz ayı anketinin sonuçlarını paylaştı.

11-14 Temmuz günleri arasında 3 bin 481 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada "Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu yöneltilen vatandaşların verdikleri cevaplara göre partilerin oy dağılımı şu şekilde oldu:

AKP: Yüzde 36,7.

CHP: Yüzde 26,3.

İYİ Parti: Yüzde 11,1.

HDP: Yüzde 10,1.

MHP: Yüzde 9,5.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Ankette katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya verilen cevaplara göre muhtemel adayların oy dağılımı şu şekilde:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 30,1.

Mansur Yavaş: Yüzde 12,5.

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 11.

Selahattin Demirtaş: Yüzde 8,2.

İYİ Parti: Yüzde 6,4.

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 4,6.

"Kim Çözer?"

Vatandaşlar Türkiye'nin en önemli sorunu sorulduğunda yüzde 56,2'lik oranla "zamları" işaret ederken ikinci sırada yüzde 27,3'le "enflasyon" geldi. 

Anketin bu bölümünü Abdulkadir Selvi, "O nedenle her defasında Erdoğan'ın rakibi ne Kılıçdaroğlu ne Akşener diyorum. Erdoğan’ın rakibi ekonomi. Ama ilginç bir nokta daha var. Halk çözümü de yine Erdoğan’dan bekliyor. Erdoğan’ın çözeceğine inanıyor. Ekonomi yakıcı bir sorun ama halkımız ‘Muhalefet bunu çözer’ demiyor. Hiçbir ankette Kılıçdaroğlu çözer ya da Akşener umut olur gibi bir yanıt çıkmıyor" ifadeleriyle aktardı.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında

abdulkadir selvi paylaştı optimar temmuz ayı anketi