Abdülkadir Selvi: Seçimlerde Üçüncü Bir Sandık Kurulabilir; Erdoğan, Başörtüsüyle Birlikte Girdiği Sandıktan Zaferle Çıkabilir

TAKİP ET

İktidar yanlısı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü ve aileyle ilgili anayasa değişikliğinin Çarşamba günü Meclis'e sunulacağını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

İktidar yanlısı Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü ve aileyle ilgili anayasa değişikliğinin çarşamba günü Meclis’e sunulacağını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü meselesini referanduma götürebileceğini belirten Selvi, "Milletvekili dağılımına bakılınca anayasa değişikliğinin referanduma gitme ihtimali yok değil. Seçimlerde üçüncü sandık kurulabilir. Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve başörtüsü için oy kullanabiliriz. Bu tablo tabii muhalefetin aleyhine işler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüyle birlikte girdiği sandıktan yeni bir zaferle çıkabilir" ifadesini kullandı. 

Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Başörtüsüyle ilgili düzenlemede ise başı açık olanlara da güvence getiriliyor. Çünkü biz başı açığıyla, başı örtülüsüyle eşit haklara sahip insanlarız. Başı açıklara da güvence getirileceği için CHP’nin buna karşı çıkması beklenmez. Ne diyecekler? Ama söz konusu CHP olunca ben de ne diyeceklerini ve nasıl hareket edeceklerini merak ediyorum.

Başörtüsüyle ilgili düzenlemede, 'Kadınlar başlarını örtmesi veya açması nedeniyle ayrımcılığa tabi tutulamaz. Kadınların başlarının ve boyunlarının açık veya örtülü olması çalışma hayatında, kamu hizmetlerinde görev almalarında, eğitim-öğretim hayatında, özel alanda, mal ve hizmet alımında ve seçme ve seçilme haklarında ayrımcılığa neden olamaz' deniliyor.
...
Özel sitelerin havuzunda başörtülü olduğu için ya da haşemalı olarak havuza girdiği için engellenen kadınlar olmuştu. Vadi İstanbul’da başörtülü çalışanlara iş verilmemişti. Son fıkra özel alanlardaki kısıtlamaları engellemeye dönük." 

abdülkadir selvi erdoğan başörtüsü başörtüsü referandumu