Abdullah Gül, Erdoğan'ın Göreve Başlama Törenine Katıldı

TAKİP ET

Erdoğan, Abdullah Gül'e teşekkür etti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yemin etmesinin ve Anıtkabir ziyaretinin ardından 21 devlet başkanı, 13 başbakan, çok sayıda bakan ve aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcilerinin katıldığı “Göreve Başlama Töreni” düzenlendi.

Erdoğan’ın törendeki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Nefreti, öfkeyi, husumeti öne çıkaran değil, muhabbeti, hoşgörüyü, kucaklaşmayı öngören bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu samimi çağrımızın bütün renkleri, zenginlikleri ve farklılıklarıyla 85 milyonda karşılık bulacağına yürekten inanıyorum. Türkiye’nin her bir vatandaşının enerjisine, katkısına ihtiyacı var. Tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmesine ihtiyacı var. Bu güçlü birlikteliği yeniden tesis etmemiz gerekiyor.

Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibariyle artık son ermiştir. Milli irade sandıkta 2 kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Artık yeni bir yola girdik. Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış dönemi başlamıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım ve Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. Seçim gündemine takılıp kalmak Türkiye’ye patinaj yapmak demektir. Müflis tüccarlar misali sürekli eski defterleri karıştırmanın milletimize faydası yoktur. Geçmişten, geçmişteki hatalardan ders çıkararak istikbali inşa etme gayretinde olmalıyız.

Muhalefet samimi bir özeleştiri yapmak yerine hatayı kusuru hep vatandaşta aradı. Uzattığımız eli hep sıkılı yumruklarla karşıladılar. Tüm muhalefet cenahının artık milli iradeyle barışmasını istiyoruz.

Demokrasimizi darbe ürünü mevcut Anayasa’dan kurtararak özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı Anayasa’yla güçlendireceğiz.“

Erdoğan, konuşmasının sonunda Cumhur İttifakı partilerinin liderlerine, seçimin ikinci turunda kendisini destekleme kararı alan Sinan Oğan’a ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür etti.

abdullah gül erdoğan göreve başlama töreni