Abdullah Gül Sonunda Konuştu: İslam'a En Büyük Zararı Farkında Olmadan Taliban'ın Kendisi Veriyor

TAKİP ET

AKP'nin kurucularından olan ve şimdiye kadar birçok kez adı Erdoğan'ın karşısında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen fakat herhangi bir muhalif söylemi bulunmayan Abdullah Gül sonunda konuştu.

Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesinin yıldönümünde konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Taliban, İslam’a ve Müslümanlara en büyük zararı aslında farkında olmadan kendisi vermektedir" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı birçok sorunda sessizliğini koruyan, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalif bir söylemde bulunmaktan itinayla kaçınan Abdullah Gül, Afganistan'a dair konuştu. 

 Serbestiyet'ten Yunus Emre Erdölen'e konuşan Gül, "Taliban, maalesef, temel hak ve özgürlükleri dikkate alan bir yönetimi Afganistan’da yürürlüğe koyamamış ve komşuları ile ilişkilerini sağlam bir zemine oturtamamıştır. Böyle bir davranışla, uluslararası yardımlardan faydalanma fırsatını da kaçırmıştır" dedi.

Gül, "Kız çocuklarının eğitimine yönelik çıkardığı engeller Afgan toplumu içerisinde huzursuzluk yaratmaktadır ve sürdürülemez bir hal almıştır" değerlendirmesinde bulundu. 


"Taliban Farkında Olmadan Zarar Veriyor"


Gül, "Taliban yönetimi, birtakım gerçek dışı dini gerekçeleri bahane ederek böyle bir uygulama içerisinde bulunmakla İslam’a ve Müslümanlara en büyük zararı aslında farkında olmadan kendisi vermektedir" diye konuştu.

Öte yandan Gül, şeriatçı terör örgütü Taliban'ın yönetiminde geçn 1 yılda Afganistan'da büyük çaplı bir terör eylemi yaşanmamasının "memnuniyet verici" olduğunu belirtti.

 

abdullah gül islam taliban erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylığı