Abdullah Gül Video Paylaştı: Yarın 30 Ağustos, Hasta Falan Değilim

TAKİP ET

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dikkat çekici bir video paylaştı. Gül, "Yarın 30 Ağustos, hasta falan değilim" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi Twitter hesabından "Hakkımda süregelen insafsız bir yalana cevabımdır" ifadeleriyle bir video paylaştı.

Gül yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Çok Şükür Hasta Falan Değilim"

"Yarın 30 Ağustos, çok şükür hasta falan değilim...

Ama yalan söylemek ve ön yargılı davranmak büyük bir hastalık. Ayrıca kasıtlı olarak yalan söylemek büyük bir ahlaki sorun. 

Benim Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde milli bayramlara katılmadığımı ve Anıtkabir ziyaretlerini yapmadığımı uzun süre bazıları anlattı aleyhimde. Bunları yanıtlamayı zül addettim. Ama ne zamanki hiç ummadığım kişiler bunları söylemeye başladı, böyle bir açıklamaya mecbur kaldım.

"Tüm Milli Bayramlara Katıldım"

Öncelikle şunu hatırlatmak isterim: 7 yıllık Cumhurbaşkanlığım sürecinde katılmam gereken tüm milli bayramlara katıldım ve gurur duydum. Onların en iyi şekilde kutlanmalarını sağladım.

Benden önce 30 Ağustos bayramlarının kutlamaları orduevlerinde yapıldı. Onları uhdeme aldım ve Çankaya'da çok daha görkemli biçimde kutlanmalarını sağladım. Anıtkabir ziyaretlerini yapmamam ise söz konusu değildi. Hatta bazen ziyaretlerle ilgili problemler gördüğümde hep müdahaleci oldum. 

"Tek Bir Kez Kutlamalara Katılamadım"

Cumhurbaşkanlığı sürem içinde bir kez, Kırgızistan ziyaretimdeki rahatsızlığım nedeniyle merasimlere katılamadım. Onun sebebi de şuydu. Kırgızistan'da Türk Konseyi Zirvesi'ne gidiyordum. O günlerde Gaziantep'te teröristler 10 askerimizi şehit etmişti. Onların cenazelerine katıldım, yaralıları ziyaret ettim. Doktorlar seyahati yapmamam için uyarmıştı. Fakat bu seyahatte iç kulak kanaması geçirdim. Dönüşte bir hafta hastanede kalmak zorunda kaldım.

Böyle bir insani meseleyi bile uzun süre aleyhimde propaganda için kullananları size havale ediyorum. 

Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

abdullah gül 11. cumhurbaşkkanı yarın 30 ağustos hasta falan değilim video paylaştı twitter milli bayram