Abdurrahman Büyükkörükçü: 15 Temmuz'da Erdoğan'ı Cebrail Korudu

TAKİP ET

Abdurrahman Büyükkörükçü'nün 15 Temmuz gecesine ilişkin fantastik iddiaları sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Konya Merkez Vaizi Abdurrahman Büyükkörükçü 15 Temmuz 2016 gecesi Fetullahçı teröristler tarafından girişilen kalkışma sırasında Erdoğan'ın uçağını Cebrail'in koruduğunu iddia etmişti.

(Ayakta sağdan üçüncü Abdurrahman Büyükkörükçü ve ayakta soldan üçüncü terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen)
  Büyükkörükçü'nün o sözleri sarf ettiği videosu sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Fetullah Gülen'le birlikte fotoğrafı ortaya çıkan Büyükkörükçü söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Erdoğan'ı Cebrail ve Melekler Korudu"

"Bu hadisede alemlerin yüce rabbi olan Allah'ın lütfundan sonra evliyaullahın himmetinin de büyük ölçüde bize yardım ettiğini tahmin ediyorum. Dostlarından duyuyorum. Mânâ alemine penceresi açık olanlardan duyuyorum. Diyorlar ki: 'O gün mânâ erleri hep ayakta idiler.' 

Hatta şunu söyledi bir Allah dostu, bir güzel insan: 'O gün Muğla'dan havalanan uçağı ne pahasına olursa olsun mutlaka bulmalıyız ve düşürmeliyiz diye belki 50 yerden takip ettiler. Ama başta Cebrail aleyhisselam -mesuliyeti bana değil, söyleyene ait- Allah'ın meleklerinin korumasıyla o uçak rahatlıkla seyr ü seferini tamamladı, huzurla İstanbul'a indi ve Cumhurbaşkanımızı sizin ve bizim aramıza Allah'ın inayeti getirdi.

Evliyaullah o gün ayakta idiler. Hatta -inşallah bana sitem etmezler- dostum öyle söyledi: 'O gün Konya'dan giden Allah dostları Cumhurbaşkanımızı korudular' dedi. Konya, kadr ü kıymetini bil!"

abdurrahman büyükkörükçü konya vaiz 15 temmuz recep Tayyip Erdoğan cebrail korudu allah din