Abilerinin Tecavüzüne Uğrayan Genç Kızın Davası Görüldü

TAKİP ET

Zonguldak'ta iki abisinin istismarına maruz kalan 17 yaşındaki S.K.'nın istismar davası bugün görüldü.

Zonguldak Kilimli’de yaşayan 17 yaşındaki S.K.'nın biri öz diğeri üvey olan iki abisinin cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

S.K., geçen yıl 24 Şubat’ta evde yaptırılan doğum sonrası kanaması durmayınca annesi H.K. ve üvey abisi G.K. tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmış, polise verdiği ifade de başına gelenleri anlatmıştı.

İki abisinin de kendisine istismarda bulunduğunu, durumu annesine anlattığını fakat annesinin verdiği tek tepkinin 'ağlamak' olduğunu söyleyen S.K.'nın bebeğinin öz abisinden değil, üvey abisi G.K.’den olduğu anlaşıldı.

S.K.’nin Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporunda ruhsal yönden kendini savunamayacak durumda olduğu ve ‘mevcut zeka geriliğinin hekim olmayanlarca anlaşılabileceği ancak vereceği ifadelere ana hatları ve kuvvetli delillerle desteklendiği takdirde itibar edilebileceği’ belirtildi.

İstismarcılardan Biri Tutuklanırken Diğeri Serbest Bırakıldı

Gözaltına alınan üvey abi G.K. tutuklanırken, öz abi S.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Duruşma, sanıklardan G.K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilerek dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

S.K. ise doğumun ardından bebeğiyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı.

 

zonguldak abi tecavüz istismar kız hamile doğum