Ablasının Şiddet Uğradığını Öğrenince Konuşmaya Giden Gencin Öldürülmesine 'İyi Hal' İndirimi

TAKİP ET

Konya'da üniversite öğrencisi genci döverek öldüren 3 sanığa önce müebbet hapis cezası verildi. Ancak mahkeme 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle cezaları 12 yıl altışar aya düşürdü.

Konya'da üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel'in darbedilerek öldürülmesine ilişkin 3 tutuklu sanığa 12 yıl altışar ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanıklar Hüseyin Koç, oğulları Adil ve İsa Koç, haklarındaki suçlamayı reddetti. Hüseyin Koç, gencin bahçeden kaçmak için duvara tırmanırken düştüğünü iddia etti.

Mahkeme, sanıklara önce 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Fakat ceza 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimiyle 12 yıl altışar aya düşürüldü.

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Mehmet Ali Demirel, geçen yıl ablasının şiddete uğradığını öğrenmiş, durumu konuşmak için kayınpederinin evine gidince demir çubuklarla dövülerek katledilmişti.

Mahkemelerde verilen bu tarz skandal 'iyi hal' indirimler, sosyal medya başta olmak üzere pek çok mecrada tepki çekse de her gün bir yenisi ortaya çıkıyor.

 

konya hüseyin koç adil koç isa koç mehmet ali demirel