Abu Dabi'de Yasaklar Gevşiyor: Müslümanlar da Alkol Satın Alabilecek

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de, alkollü içecek satın alınması ve tüketilmesi konusunda yasaklar gevşetiliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri başkent Abu Dabi’de alkollü içecek satın alınması ve tüketilmesiyle ilgili yasakların gevşetilmesini kararlaştırdı.

15 Eylül tarihinde yürürlüğe giren genelgeye göre, alkollü içecek satın alımını için gerekli izinler kaldırılırken, kentte yerleşik oturanların ve turistlerin, izin verilen mağazalardan içki satın almalarına olarak sağlandı.

Genelgede, Abu Dabi’de, içki içenlerin, alkol satın alımları ve evlerine taşımaları için istenen lisans sistemi kaldırılırken, içki satın alanların 21 yaş üstü olması, kişisel olarak tüketim amaçlı olup, tekrar satılmamasına olanak verilmemesi hükmü getirildi.

Ayrıca lisans zorunluluğu kalkınca, Müslümanların da içki satın alması imkanı doğacak. Genelgeye göre, alkol tüketimi, özel malikanelerde, otellerde, turistik tesislerde ve özel kulüp gibi izin verilen yerlerde gerçekleşebilecek.

abu dabi başkent birleşik arap ermilikleri yasaklar gevşedi alkol yasağı gevşedi müslümanlar da alkol alabilecek genelge yürülüğe girdi turistler de yararlanacak alkol tüketimi islamiyet müslümanlar şeriat prens