"Açılışa Üç Bakanı Üç Ayrı Jetle Gönderen Devletin Yangın Söndürme Uçağı Yok"

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok" açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan "Devleti yönetemeyenlerin itirafıdır bu. Açılışa üç Bakanı üç ayrı jetle gönderen Devletin yangın söndürme uçağı yok. Bu güzel ülkeyi Afrika kabile devletine çevirdiler" ifadelerini kullandı.

"Bakan Çavuşoğlu milletten para istemiş? Ne yapacaksınız o paraları? Daha önce topladıklarınızın akibetini bu millet unuttu mu zannediyorsunuz?" ifadelerini kullanan Türkkan, "Daha önce toplanan paralar ne oldu? Mavi Marmara gemisinde ölenler için İsrail’in ödediği tazminatı ailelere verdiniz mi? 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paraları hak sahiplerine ödediniz mi? Deprem vergileri ile kimin hasarlı evini yaptınız, kimin evini güçlendirdiniz?" dedi.

Yangın söndürme çalışmaları için Rus uçaklarının kullanılmasını da eleştiren Türkkan, "Türkiye'nin tek, Avrupa'nın en büyük özel yangın söndürme filosuna sahip THK'nın 2009 model uçaklarına antika deyip, 3 Rus uçağına günlük 1.3 milyon lira ödeyen Bakan Pakdemirli hangi ülkenin Bakanıdır" diye konuştu.

"Açılışa Üç Bakanı Üç Ayrı Jetle Gönderen Devletin Yangın Söndürme Uçağı Yok"