Acıtıyor ama Gerçek Bu: Paşinyan Ermeni Askerlerinin Cepheden Kaçtığını İtiraf Etti

TAKİP ET

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, cepheden kaçışın mazereti olmadığını ve firar edenlerin cezalandırılacaklarını bilmesi gerektiğini söyledi.

Türk ordusu karşısında ağır bir hezimet yaşayan ve her cephede ağır kayıplar vererek işgal altında tuttukları topraklardan çekilmek zorunda kalan Ermeni ordusunun, savaşın şiddetlendiği günden bu yana en büyük sorunu cepheden kaçan askerler olageldi.

Zaman zaman medyaya yansıyan görüntüler ve bazı esirlerin itiraflarıyla Ermenilerin cepheden kaçtığına ilişkin iddialar devamlı konuşulsa da Ermenistan bunu hiçbir zaman resmi ağızdan kabullenmedi. Ancak Başbakan Nikol Paşinyan'dan konuk olduğu "Sputnik Armenia" yayınında bu konuda ilk kez bir itiraf duyuldu.

Paşinyan, "Savaşta elbette pilav dağıtmıyorlar, savaş kaos yaratıyor. Ama savaş alanından kaçanların cezalandırılması gerektiği ve hiçbir mazeretin kabul edilmediğini herkes bilmeli" sözleriyle kendi askerlerine mesaj vermiş oldu.

Ermeni Başbakan, halkına da bir çağrı yaparak içinde bulundukları durumun çok önemli olduğunu ve hiçbir Ermeninin yardım ummaması gerektiğini söyledi.

ermenistan nikol paşinyan