Açlık Sınırı 13 Bin TL, Yoksulluk Sınırı 43 Bin TL

TAKİP ET

Türk-İş'in Eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırması raporuna göre, açlık sınırı 13 bin TL yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 TL oldu.

Türk-İş'in Eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırması raporuna göre, açlık sınırı 13 bin TL yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 TL oldu.

Türk İş'in eylül ayına ilişkin Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması yayımlandı. 

Rapora göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 13 bin 334,13 TL'ye yükseldi. Böylece açlık sınırı bir ayda 1136 TL artmış oldu. 

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 43 bin 433,65 TL'ye ulaştı.

 

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise aylık 17 bin 336,25 TL'ye yükseldi. Bu maliyet ağustosta 15 bin 813 TL idi.

 

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise aylık 17 bin 336,25 TL'ye yükseldi. Bu maliyet ağustosta ise 15 bin 813 TL idi.

Türk-İş’ten yapılan açıklamada "“Başta iktisaden dar ve sabit gelirlileri olmak üzere, toplumun tüm kesimlerini etkileyen ve halkın en temel sorunu olarak nitelenebilecek enflasyon, resmi verilerin ötesine geçen bir gerçeklikle günlün yaşam üzerinde etkili olmaya devam etmektedi.

Emeğin milli gelirden aldığı payın giderek gerilemesinin bir sonucu olarak yoksul daha da yoksullaştı.

Bu süreçte, artan ücret gelirine rağmen devam eden yüksek fiyat artışları hayat pahalılığını dayanılmaz noktalara taşıdı.

Özellikle dolaylı vergilerdeki artış, gelir vergisinde bu aylarda giderek yükselen oranlar ücretli çalışanların gelirlerini daha da aşındırdı. Uygulanması gereken gelir politikasında esas olması gereken, gelirlerin gerçek enflasyon seviyesinden daha fazla artması ve insana yakışır yaşam koşullarını sağlayacak düzeyde harcamayı karşılayacak seviyede refahın adil paylaşılmasıdır." ifadeleri kullanıldı.

açlık sınırı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Dönem Raporu yoksulluk sınırı türkiş