Ada Parsel 564 - 2021 Sergisi Ankara'da Açılıyor

TAKİP ET

Ada Parsel 564 - 2021" sergisi, 18 Kasım 2023 tarihinde açılacak.

Sanatçılar Çağrı Genç ve Kazım Sözak'ın eserlerinin yer alacağı Ada Parsel 564 - 2021 sergisi 18 Kasım'da saat 19.30'da Artosfer Sanat Evi'nde ziyarete açılacak.

Sergi, 25 Kasım'a kadar sürecek.

Ankara Life dergisinin sponsorluğunda yapılan serginin tanıtım yazısında şunlar  yer aldı:

Sözcüklerin evrimsel yolculukları, tıpkı insanlık tarihindeki dönüşümler gibi, bazen eski anlamlarını korurken, bazen yeni kavramsal değerlere bürünerek karşımıza çıkar. "Particellum"dan evrilerek günümüzde "parsel" şeklinde tanıdığımız kelime, "pay" ve "kısım" anlamlarını barındırır. İki boyutlu bir yüzeyin içerisine sıkıştırılmış bu kısımlar, figürlere nazikçe baskı yaparlar. Bu baskılar, bazen kabullenilen bir süreç, bazen de içsel çatışmalarla karşılaştığımız zorlu bir yolculuktur.

"Ada" ve "parsel", kavramsal birliktelikleriyle, kalıplaşmış "ada-parsel" ikilisi olarak hafızalarımızda yer bulmuştur. Ancak, ada kendi içinde parseli barındıran, onu kuşatan geniş bir bütündür. Tıpkı bir resimdeki yüzeyler gibi; her bir yüzey, kendi içerisinde farklı parselleri, farklı anlam katmanlarını saklar. Belli bir parselin üzerinde üst üste bindirilmiş konutlarda yaşamanın getirdiği sıkışmışlık, günümüz insanın parseldeki varlığının bir yansımasıdır. Dış dünyanın genişliği ile iç dünyanın sınırlılığı arasında sıkışıp kalan birey, kendi içindeki sonsuzlukla yüzleşir.

Bu sergide, Çağrı GENÇ ve Kazım SÖZAK'ın eserlerinde, adanın geniş yüzeyinden parselin dar sınırlarına kadar olan bu kavramsal yolculuğa tanıklık ediyoruz. Resimlerde kullanılan yüzeylerin her birinde, parselin sınırları, renkler, şekiller ve dokuyla belirginleşirken; bu sınırların ötesinde, adanın genişliğini hissedebilirsiniz.

ADA PARSEL 564-2021, izleyiciye hem bireysel hem de kolektif hafızanın katmanlarını keşfetme fırsatı sunuyor. Sergi, ada ve parsel kavramlarının ötesinde, bireyin toplumla olan ilişkisini, bireysel sınırlarla toplumsal genişliği arasındaki dengeyi ve çatışmayı sorgulamaya davet ediyor. Bu küratöryel deneyimde, her bir eserin içerisindeki alan çelişkisini keşfedeceksiniz.

ada parsel sergi çağrı genç kazım sözak