Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Gerekli Evrakı İmzalamadığı İçin Alp Emeç Günlerdir Hücrede

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan İYİ Partili Alp Emeç hakkındaki dava süreci, Bekir Bozdağ'ın imzası beklendiği için başlamıyor.

İYİ Parti Gençlik Kolları mensubu Alp Emeç (20), AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklandı. 

İYİ Parti Alp Emeç İçin Silivri'de


Emeç'in tutukluluğunun siyasi nedenlerle olduğu ve bu nedenle soruşturma aşamasında serbest bırakılmayacağı, gazeteci Sedef Kabaş davasında olduğu gibi ancak yargılamanın sonucuyla serbest kalabileceği belirtiliyor.

Gazeteci Sedef Kabaş'a 2 Yıl 4 Ay Hapis Cezası


Buna karşın soruşturmanın sonuçlandırılarak dava sürecinin başlayabilmesi için Adalet Bakanlığı'nın onayının gerekli olduğu belirtiliyor.

Konuya yakın kaynakların Adalet Bakanlığı kaynaklarından aktardığı bilgilere göre davanın açılabilmesi için ilgili evrakın Adalet Bakanlığı tarafından onayı, doğrudan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın imzası gerekiyor. 

Bekir Bozdağ'ın ilgili evrakı imzalamaması durumunda Alp Emeç hücrede geçireceği günler uzayacak. Buna karşı Alp Emeç'in de hürriyetini elinden alan keyfi tutuklamalara karşı çıkan vatandaşlar, sosyal medyada "alpemeçserbestbırakılsın" etiketiyle Bozdağ'ı da etiketleyerek kampanya başlattı.

adalet bakanı bekir bozdağ evrakı imzalamadığı için gerekli alp emeç iyi parti iyi partili hücree hücrede