Adalet Bakanı: Sosyal Medyada Bana Tutuklama Siparişi Verenlere Sesleniyorum

TAKİP ET

Bakan Gül'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğuna yönelik iddiası gündeme damgasını vurdu.

Cemaatlerle olan ilişkisi ve yargıdaki krizle sık sık eleştiri konusu olan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medyadaki 'tutuklama çağrılarına' tepki gösterdi.

Özellikle kadına şiddet olayları ve kadın cinayetlerinde yargının kamuoyu vicdanını yaralayan kararlara imza atması üzerine sosyal medyanın ayağa kalkmasıyla gerçekleşen kampanyalar akla gelirken Gül, konuya dair "Klavye başına geçip sosyal medyada bana her gün tutuklama siparişi verenlere sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz" açıklamasında bulundu.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen "5. Yılında İstinaf Mahkemeleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Gül, kimsenin Adalet Bakanından bu işleyişe müdahale etmesini bekleyemeyeceğini vurguladı.

Yargıdaki reform sürecine ilişkinin açıklamalarının ardından artan eleştirilere de temas eden Gül, şöyle konuştu:

"Yargının eksik, yanlış kararı yok mu? Elbette vardır, benim de eleştirdiğim, 'bu nasıl karar?' dediğim yüzlerce karar sayabilirim. Haklı ve doğru bulmadığım kararlar vardır. Bazı dosyalarda tutuklama mümkün, hatta gerekliyken bu yola başvurulmadığını görüyoruz. Bazılarında ise tam tersi tutuksuz yargılama yeterli iken, kamu vicdanını yaralayıcı kararlara rastlıyoruz. Kaynar kazanı döküyor serbest kalıyor, süt kazanına giriyor tutuklanıyor."

abdulhamit gül adalet bakanı sosyal medya tutuklama siparişi hukuk devleti cüppe yargı vicdanı yaralayan karar kamuoyu vicdanı