Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay'ın Skandal Kararının Çözümünü 'Yeni Anayasa' Yapmakta Buldu

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın skandal kararının çözümüne ilişkin olarak, "Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan, bu tür çelişkileri ortadan kaldıracak değişiklikleri yapmamız gerekiyor" dedi. Bakan Tunç, "Yüksek mahkemeler arasında astlık üstlük ilişkisi yok" diye konuştu.

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'ın hukuku yok sayan skandal Anayasa Mahkemesi kararının çözümünü yeni anayasa yapmakta buldu.

Tunç, "Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan, bu tür çelişkileri ortadan kaldıracak değişiklikleri yapmamız gerekiyor. Partilerimizin, milletvekillerimizin duyarlı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yargı Teşkilatı toplantısında konuşan Tunç'un ifadelerinden öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'Bunun İmkansızlığı Açık'

"Bazı bireysel başvuru kararları Yargıtay'ın oturmuş içtihatlarına aykırılık teşkil ettiğini görmek mümkün. AYM üyeleri 15 üyeden oluşuyor. AYM'nin önünde 129 bin bireysel başvuru var. Bu dosyaların büyük çoğunluğu kesinleşmiş mahkeme kararlarına ilişkin. Bunun imkansızlığı açık. Artık bireysel başvuru yoluyla gelen dosyaların zamanı içinde sonuçlanamayacağını AYM de söylüyor" 

'Yeni Anayasa'

"Sorunun çözümü yeni bir anayasa yapmaktan, bu tür çelişkileri ortadan kaldıracak değişiklikleri yapmamız gerekiyor. AYM'nin yapısında da düzenleme ihtiyaçları açık. AYM'nin çalışma usullerini kanunla düzenlemek mümkün. Ancak sorun kalıcı olarak çözülmüyor. Partilerimizin, milletvekillerimizin duyarlı olacağına inanıyorum"

'Bu Mesele Hukuk İçinde Çözülecektir'

 "Hukuk devletinde sorunlar yine hukuk içerisinde çözülür. Yargı kararları tartışılabilir. Bu mesele hukuk içinde çözülecektir, hiç kimse buradan yargı kurumlarımızı yıpratmamalıdır"

adalet bakanı yılmaz tunç yargıtay anayasa mahkemesi yeni anayasa