Adalet Bakanı Yargıyı Eleştirdi: 'Pardon' Deme Lüksü Yok

TAKİP ET

Bakan Gül, yargının temel ilkelerini açıkladığı demecinde sert eleştiriler de sıralayarak "Yetkiyi milletten alan bir yargı milletin beklentilerine sırt çeviremez" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği'nde bir araya geldiği gazetecilere gündeme ilişkin çarpıcı demeçler verdi.

Kendi sorumluluğundaki yargıya sert eleştiriler getiren Gül, "Türk milleti adına karar veren hakim, savcı, yargı, Türk milletine sırtını dönemez. Bu milletin ihtiyaç ve beklentilerini dikkate almak zorundadır. Yetkiyi milletten alan bir yargı milletin beklentilerine sırt çeviremez" ifadelerini kullandı.

AKP döneminde bağımsızlığını yitirdiği yorumları yapılan adalet sistemine yöneltilen en yaygın eleştirilerden birini adeta muhalif bir siyasi gibi dillendiren Gül, "Yargının 'pardon' deme lüksü yoktur. Çünkü o pardon dediğiniz, aylarca yıllarca cezaevinde kalmıştır. Buradaki pardon, o kişi lekelendikten sonra hukuk sistemine ve o kişinin onuruna, haysiyetine telafisi güç zararlar doğurur" diye konuştu.

Kapatılması İstenen AYM'ye Dair Gül'den İlk Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Zühtü Arslan'a meydan okumasının ardından hedef tahtasına oturtulan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kapatılması gerektiğini ifade ettiği için Anayasa Mahkemesi (AYM) hakkında Adalet Bakanı Gül, "Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne kavuşmak içi her türlü değişiklik yapılabilir. Bunu yapacak olan da milletin seçtiği parlamentodur" dedi.

abdulhamit gül adalet bakanı fetö başkanlık sistemi aym anayasa mahkemesi devlet bahçeli mhp akp tayyip erdoğan