Adalet Bakanlığı Adnan Oktar İddialarını Yalanladı

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı Adnan Oktar'ın Batman'a sevk edildiği iddialarını yalanladı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, suç örgütü kurma ve yönetme suçundan ötürü cezaevinde bulunan Adnan Oktar'ın Batman Cezaevi'ne nakledildiği iddialarını yalanladı.

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve muhtelif suçlardan, ceza infaz kurumunda barındırılan hükümözlü Adnan Oktar hakkında bazı basın yayın organlarında ‘Batman iline sevk edildiği ve Batman Ceza İnfaz Kurumuna yerleştirildiği' yönünde haberler yer almaktadır. Adı geçen hükümözlü hakkında, herhangi bir nakil planlaması ya da verilmiş bir nakil emri bulunmamakta olup bu konuda basın yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Adnan Oktar, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, siyasal veya askeri casusluk, FETÖ'ye üye olmamakla birlikte yardım etmek, 7 kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı, 27 kez nitelikli cinsel istismar, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eğitim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi gibi birçok suçtan toplam 1075 yıl hapse mahkum edilmişti.

Adalet Bakanlığı Adnan Oktar İddialarını Yalanladı