Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin: Mağdur Kadının İfadesi Somut Delildir

TAKİP ET

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, soruşturma ve kovuşturma sürecinde mağdur kadınların ifadesinin somut delil olduğunu söyledi.

Meclis'te kabul edilen 4. Yargı Paketi hakkında konuşan Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, "Bu düzenlemeyle 'Kadına Karşı Şiddete Sıfır Tolerans' ilkesi gereğince boşanılan eşe karşı işlenen suçlarda daha ağır cezalar getirilmektedir. Kasten öldürme, kasten yaralama, eziyet ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarının 'boşanılan eşe karşı işlenmesi de nitelikli hal' olarak düzenlenmiştir. 

Soruşturma ve yargılama kapsamında adli görüşme odalarında alınan suç mağduru kadınların ifadeleri somut delildir. Ayrıca çocuk izlem merkezlerinde suç mağduru çocukların beyanları da somut delil niteliğindedir. Bu ifadeler uzmanlar eşliğinde alınmaktadır, kadın ve çocuklarımızın beyanları elbette ki delildir. Bu hususlar dikkatten kaçırılmamalıdır" diye konuştu.

Yargılama sonucunda hakkında beraat kararı verilen kişiler hakkındaki 'iletişimin tespitine veya dinlenmesine ilişkin kayıtların yok edileceği'ni belirten Çekin, "Eleştirinin yıkıma dönüşmemesi, ifade hürriyeti ile hakaretin birbirine karıştırılmaması için yargı süreçlerini serinkanlı biçimde takip etmeyi ve değerlendirmelerimizin bilgiye dayalı olmasının önemini öğrenmek zorundayız.

Unutmayalım ki yargı Türk milletinin yargısıdır. Adliye bu ülkenin bir kurumudur. Hakim ve savcılar da bu milletin evlatlarıdır. Kendilerine yargı yetkisi emanet edilen hakim ve savcılarımızın, sosyal medya ortalamasının çok üzerinde bir vicdan ve hakkaniyet duygusu taşıdığından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Çekin Mağdur Kadının İfadesi Somut Delildir