Adana'da 50 Kişilik Grup Çukurova Devlet Hastanesi'ni Bastı

TAKİP ET

Adana'da 50 kişilik bir grup, Çukurova Devlet Hastanesi'ni bastı.

Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından basıldı.

Can güvenliği olmayan doktorlar hizmetten çekildi.

Hekim Birliği Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servis, yaklaşık 50 kişilik bir grubun basması sonucu çalışamaz hale gelmiş, can güvenliği olmayan hekimlerimiz, can güvenliği sağlanana ve yazılı beyanı tebliğ edilinceye kadar hizmetten çekilmiştir. " ifadeleri kullanıldı.

"O Doktoru Öldürmezsem Adam Değilim"

Olaya ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan yapılan açıklamada hasta yakınlarının acil serviste camı çerçeveyi indirdiği ve "O doktoru öldürmezsem adam değiliim" diye bağırdığı belirtildi.

Sendika'dan yapılan açjıklamada olaya ilişkin tek bir gözaltı dahi yapılmadığı belirtilerek "Emniyet desteği ile çalışmak zorunda kalmayacağız. Şiddete bulaşan herkesin tutuklanmasını talep ediyoruz" denildi.

Doktorlar Polis Kontrolünde Hasta Bakmak Zorunda Kaldı

Daha sonra Hekim Birliği Sendikası'ndan yapılan açıklamada "Üyelerimizin polis kontrolünde hasta bakmaya başladığı bilgisi geldi bize. Artık yeter hekimlerimize iş yerlerinde can güvenliği garantisi talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

adana çukurova devlet hastanesi hastane baskını hastaneyi bastılar sağlıkta şiddet hekim birliği sendikası Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası polis gözetiminde hasta bakmaya başladı doktorlar o doktoru öldürmezsem adam değilim