Adana'da Kütüphanede 'Namaz Kılma' Tartışması: Büyükşehir Hukuki Süreci Başlattı

TAKİP ET

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

İktidar medyası tarafından kısa süreli önce yayımlanan haberlerde, Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İnce Memed Kütüphanesi'nde bir gencin namaz kıldığı gerekçesiyle uyarıldığı belirtildi.

Yeni Şafak gazetesi tarafından yayımlanan videolarda söz konusu gencin "İnce Memed Kütüphanesi'nde şu anda namaz kılamaz mıyız?" diye sorduğu, görevlilerin "kendilerine verilen talimatın bu şekilde olduğunu" söylemesi üzerine gencin "Yani buraya hem mescit yapılmamış, aşağıda da çok boş bir bodrumda. Buna rağmen namaz kılınamıyor mu yani?" dediği duyuluyor. Ayrıca söz konusu gencin ve görevlilerin peş peşe "buranın yönetimiyle alakalı" dediği duyuluyor.

"Suç İşlemişim Gibi 'Bir Bakabilir misin Kardeşim?' Diye Geliyorlar Yanıma"

Videonun devamında söz konusu gencin görevlilere "Yapamazlar bunu. Yaparlarsa devlet nezdinde de halkın vicdanında da öderler bunun hesabını. Ben ders çalışırken orada sanki suç işlemişim gibi 'Bir bakabilir misin kardeşim' diye geliyorlar yanıma. Namaz kılan adama, suç işlemiş gibi 'Bir gelebilir misin aşağı kardeşim'. Kimsiniz siz" diye bağırdığı görülüyor. Olaya ilişkin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "İbadet etmek isteyen gelir benim makamımda da ibadet eder. Türkiye’nin çoktan aştığı konularla komplo siyaseti yapanlara karnımız tok. İlgili personel hakkında hukuki süreci başlatıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yakın Mesafede Pek Çok Cami Var

İnce Memed Kütüphanesi'ne yakın mesafede pek çok cami bulunmasına rağmen böyle bir olayın neden yaşandığı ise merak konusu.

Başkan Karalar'ın yaptığı açıklamada yer verdiği "Türkiye'nin çoktan aştığı konularla komplo siyaseti yapanlara karnımız tok" ifadesi ise dikkat çekiyor.


adana kütüphane ince memed kütüphanesi namaz kılma tartışması büyükşehir adana büyükşehir belediyesi soruşturma başlattı