Adana Pozantı'daki Orman Yangını Devam Ediyor: Başkan Çay "Sabotaj"

TAKİP ET

Adana'nın Pozantı ilçesinde çarşamba günü öğle saatlerinde başlayan orman yangını, devam ediyor. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Pozantı, Eskikonacık Mahallesi Kaleboynu mevkiinde Çarşamba günü saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını sürüyor. Alevler, arazi şartları ve etkili olan rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Yangına gece boyunca karadan söndürme çalışması devam ederken, havanın aydınlanmasıyla helikopterler ve uçaklarla havadan da müdahale sürüyor.
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yangında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Çünkü birkaç noktada yangın seyretmeye başlayınca bu ihtimalin yüksek olduğu görülüyor. Savcılık soruşturmasıyla, kolluk güçlerinin tespiti ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün ihtimaliyle bir sabotaj olabilme ihtimali üzerinde soruşturma devam ediyor. Ranta dayalı sabotaj olma ihtimali hiç yok. Orman arazilerine ne imar açabiliyorsunuz ne de tarımsal alan açabiliyorsunuz. Sabotaj ihtimali üzerine güvenlik güçleri soruşturma sürdürüyor. Ülkemizi zaafa uğratmak, panik yaratmakla ilgili çıkarılmış olma ihtimali üzerinde şüphelerim var" şeklinde konuştu.

 

pozantı yangını orman yangını adana mustafa çay pozantı belediye başkanı sabotaj dedi sabotaj yangın pozantı ormanı yanıyor söndürülemedi