Adana'da 2'si Şehit Mezarı Olmak Üzere 79 Mezarı Tahrip Eden Kişilerin IŞİD ile Bağlantılı Olduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

IŞİD'in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in oğlu Hüseyin Özden ile yeğeni İmam Özden'in aralarında bulunduğu 5 IŞİD üyesi tutuklandı.

Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesinde bulunan mezarlıktaki 2'si şehit mezarı olmak üzere toplam 79 kabrin talan edildiği olayın sorumluları IŞİD üyesi çıktı. Yakalanan 6 kişi adliyeye sevk edildi 5'i tutuklandı.

Şehitlikte bulunan mezarlara 21 Şubat Pazar günü zarar verilmiş, vatandaşların ihbarı üzerine Terörle Mücadele (TEM), Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlükleri’ne bağlı ekipler bölgeye sevk edilmişti. Yapılan incelemede şehitlikteki Türk bayraklarının sökülüp, yere atıldığı ve ikiz şehitlerin mezar taşları da dahil, 79 mezar taşının kırıldığı belirlenmiş, belediye ekipleri mezar taşlarını onararak yerine koymuştu.

Emniyet güçlerinin soruşturma başlatıp takip altına aldığı olayda mezarlığa gidiş-geliş güzergahında bulunan yaklaşık 100 güvenlik kamerasının kayıtları incelemeye alındı. Ekipler, 3 motosikletle gelen 6 şüphelinin saat 16.05 sıralarında mezarlığa girdiklerini, saat 17.45 sıralarında mezarlıktan çıktıklarını, yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika mezarlıkta kaldıklarını tespit etti. Şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis ekipleri, 6 kişiyi adreslerine yapılan baskınla yakaladı.

Yaklanan 6 kişi arasında IŞİD’in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in oğlu Hüseyin Özden ile yeğeni İmam Özden de vardı. Sorguları tamamlanan diğer şüpheliler A.B.D., T.A., F.B. ve H.Ç. ile sözde emir Özden’in oğlu ve yeğeni adliyeye sevk edildi.

İtiraf Etti

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’in yeğeni İmam Özden, olayı gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Mezarlıkta tahrip edilen mezar taşları üzerinden alınan ayakkabı izlerinin, yakalanan şüpheli T.A.dan elde edilen spor ayakkabı ile benzerlik göstermesi üzerine, ayakkabı ve elde edilen izler mukayese amacıyla kriminal uzmanlarına gönderildi. Yapılan uzman incelemesinde şüpheli T.A.nın ayakkabı tabanı ve mezar taşları üzerinden elde edilen ayakkabı tabanı izlerinin aynı olduğu tespit edildi. 

Mezarları 'Şirk' Olarak Görüyorlar

IŞİD terör örgütünün kontrolü altında bulunan bölgelerde, silahlı terör örgütü üyelerinin Suriye’de radikal selefi düşünce doğrultusunda tarihi eserler, heykeller, mezar taşları, mabetler gibi yerleri sözde ‘şirk’ olarak gördüğü ve bu yapıları tahrip ettiği biliniyor.

 

adana mezarlık ışid alihocalı