Adana'da Tarımsal Araştırma Enstitüsü Çalışanları Zimmetlerine 3 Milyon Geçirdiler

TAKİP ET

Adana'da, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görev yapan 1'i kadın 5 kişi zimmetlerine 3 milyon lira para geçirdikleri için tutuklandı.

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde aylık ortalama 3 bin 500 lira ila 4 bin lira arasında maaş alan mutemet Adnan K., Mesut Ö., Serdar T., Mustafa G. ve 6 aylık geçici işçi olarak çalışan G.A.'nın lüks yaşamları ve son model otomobillere binmeleriyle birlikte haklarında yapılan şikayetle soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, 4 Eylül'de mutemedin, maaş ve masraf adı altında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan fazladan para talebinde bulunduğu, gelen paraları da kendisi ve 4 mesai arkadaşı ile bir yakınının banka hesaplarına aktardığını belirledi. Yapılan takipler sonucu şüphelilerin 2017'den bu yana 3 milyon 181 bin 657 lirayı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

Emniyetteki sorguda suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, Adnan K.'dan borç aldıklarını öne sürdü. Polis şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koydurma kararı aldırdı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 1'i kadın 5 kişi tutuklandı.

adana zimmetlerine para geçirdiler 3 milyon lira zimmetlerine geçirdiler 1 kadın 5 erkek tutuklandı Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü