Adana'da Ülkücüler 'Osmanlı Ülkü Ocakları'nın Tabelasını İndirdi

TAKİP ET

Ülkü Ocakları ile kısa süre önce kurulan Osmanlı Ülkü Ocakları isimli oluşum arasındaki 'isim' tartışması Ankara'dan Adana'ya sıçradı. Ülkücüler, vinç ile gittikleri Osmanlı Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı'nın tabelasını indirdi.

Türkiye, 23 Eylül günü Ankara, Altındağ'da Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu isimli oluşumun Genel Merkez binasına gerçekleştirilen saldırıyı TamgaTürk'ün özel haberi ile duymuştu. Sonrasında saldırıyı Ülkü Ocakları mensuplarının gerçekleştirdiği ve sebebinin 'isim tartışması' olduğu iddia edilmişti. Yarım asrı aşkın bir geçmişe sahip Ülkü Ocakları'nın bu ismin başka bir oluşum tarafından kullanılmasını engellemeye çalıştığı öne sürülmüştü.

İki kurum arasındaki sorun, Ankara ile sınırlı kalmayarak dün Adana'ya da sıçradı. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Osmanlı Ülkü Ocakları Federasyonu Adana İl Başkanlığı'nın önüne gelen vincin teşkilatın tabelasını söktüğü görülüyor. Görüntüyü kaydeden şahıs ise o anlarda tabelanın Ülkü Ocakları mensuplarınca söküldüğünü ifade ediyor. İşte o görüntüler...

osmanlı ülkü ocakları federasyonu ülkü ocakları adana il başkanlığı ülkücüler tabela indirdi