Adet Sancısını En Çabuk Ne Geçirir?

TAKİP ET

Kadınlar her ayın belirli günlerin de adet görmektedirler bazı kadınlar hiç ağrı çekmezken bazı kadınlar ise şiddetli ağrı çekmektedirler, peki adet sancısını en çabuk ne geçirir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Şimdi sizlere aşağıda maddelerle anlatıyor olacağım; İlk olarak sizlere doğru bildiğinizi düşündüğünüz yanlıştan bahsetmek isterim sıcak kompres dediğimiz sıcak su torbasıyla ya da sıcak olan herhangi bir şeyi havlu vs gibi siz kadınlar direk olarak  karın bölgesine koymaktasınız bu da  karın ağrınıza faydadan çok zarara yol açmaktadır. Saniyelik bir hafifleme yüzünden başınıza daha büyük bir ağrı ve hastalıklar açabilirsiniz.

Sıcak kompres sıcak su torbasını ayaklarınızın altına koymalısınız.

Sizi daha iyi hissettirecek bir sıcak duş alabilirsiniz.

Adet sancısına en iyi gelen bitki çayı içmenizi öneririz bu bitkiler de şunlardır; adaçayı,  aslan pençesi, civanperçemi olarak bilinen karışık bitki çayı, bu karışık bitki çayı regl ağrılarına birebir çözüm olarak da bilinir.

Hastalıkta da vücudun en çok istediği şeyi verin yani istirahat edin.

Yukarıda da bahsettiğim çözümler doğal yöntemlerle halledebileceğiniz çözümlerdir.Ama siz istersiniz de doktorunuza danışıp size önerdiği ağrı kesiciyi ya da  doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz ama sizlere en son önereceğimiz hap doğum kontrol hapı olacaktır. Ağrı kesici haplar ağrıyı direk kesse de size zarar da vermektedir ilk olarak da bilinen kanı kesmesi olacaktır ayrıca vücudunuz da bağışıklık kazanıp her zaman içmek isteyeceksiniz bu da dışarı atılması gereken pis kanın vücutta birikmesi demektir. Siz gelin adet sancısını en çabuk ne geçirir sorusuna doğal yöntemler cevabını verin.

Adet Sancısının Belirtileri Nelerdir?

İlk olarak şunu söylemek isteriz ki her kadının vücudu adet sancısına farklı tepki göstermektedir. Tıpkı bazı kadınların şiddetli sancı çekip bazı kadınların ise hiç sancı çekmemesi gibi.

Bel  ve kasıklarınıza giren kramplar.

Yavaştan terlemeye başlayabilirsiniz daha çok sırt kısmınız da görülebilir.

Alt karın bölgesi ve kasıklarınıza doğru yoğunlaşan kramplar.

Rahim bölgeniz de ağırlık hissi veren bir ağrı.

Adet Sancısı Neden Olur?

Adet görme olarak bilinen kanama her ayın belirli günlerin de pis kanı dışarıya atmak olarak bilinmekte, ama asıl bilimsel açıklaması ise bebek gelişimi oluşumu için hazırlanan rahim duvarının spermle bağlanmaması yani döllenme olmaması nedeni ile vücut tarafından atılır ve bu sebeple oluşur. Uterus yani rahim bir kas dokusudur. Yani bu kas dokusu iç tarafın tamamını çevreleyen dokusu yumuşak olan duvarı atmaya yardımcı olur bunu yaparken de kasılmaya sebep olur. Peki adet sancısı neden olur? Prostaglandin adlı hormon kanda yüksek seviyelere ulaşır ve rahmin kasılmasını tetikler bu da şiddetli sancıya sebep olur, birkaç günden sonrada azalmaya başlar. Ağrınız da hafiflemiş olur. Artık ağrı yapan adet döneminizin nedenini ve adet sancısını en çabuk ne geçirir biliyorsunuz.