Adı Konulmamış Alkol Yasağı Can Alıyor: İstanbul'da Sahte İçkiden Ölenlerin Sayısı 34'e Yükseldi

TAKİP ET

Adı konulmamış bir yasak haline gelen alkol zamları nedeniyle vatandaşlar sahte içkiye yöneliyor. İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı 34'e yükseldi.

İktidarın ekonomi politikaları nedeniyle Türk halkının alım gücü her geçen gün düşerken birçok ürün de alım gücü düşüklüğünün aksine zamlanıyor. En çok zamlanan ürünlerden birisi de AKP iktidarının tüketiminden pek hazzetmediği ancak yüksek vergi almayı en çok sevdiği ürünlerden birisi olan alkol. 


İstanbul'da 34 Kişi Hayatını Kaybetti


Zamlar nedeniyle alkol ürünleri fahiş fiyatlara ulaşmaya başladı. Bu fiyatlar nedeniyle vatandaşlar sahte içkiye yöneliyor. Sahte içkinin en çok piyasaya sürüldüğü il olan İstanbul'da hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e çıktı.


Yurt Genelinde 65 Kişi Hayatını Kaybetti


Ülke genelinde ise 10 Aralık'tan bu yana geçen sürede sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 19 şehirde 65'e yükseldi. 

İstanbul Valiliği'nden sahte alkol zehirlenmesine bağlı ölümlere ilişkin 17 Aralık’ta yapılan açıklamada, 22 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiği duyurulmuştu.

alkol alkol yasağı sahte alkol sahte içki ölüm sahte içkiden ölüm istanbul adı konulmamış yasak alkole zam