Adil Gür'den KKTC Seçimleri Açıklaması: Tatar Kazanırsa Mesleği Bırakırım Demedim

TAKİP ET

Kamuoyu araştırmacısı Gür, KKTC Seçimlerine ilişkin 'Akıncı kazanamazsa bu mesleği bırakırım' şeklinde sözler sarf ettiği yönündeki iddiaları yalanladığı açıklamasında "Velev ki dedim, iznim olmadan böyle bir şeyin yazılması suçtur" ifadelerine yer verdi.

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Seçimlerine ilişkin gazeteci Kemal Öztürk tarafından iddia edildiği gibi "Akıncı kazanamazsa bu mesleği bırakırım" şeklinde sözler sarf etmediğini söyledi. Ayrıca Gür, Öztürk hakkında da suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gazeteci Öztürk, Gür'ün kendisine "Eğer Kıbrıs'taki seçimleri Türkiye'nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek" dediğini kaleme almıştı.

Günler sonra Yeniçağ'a konuşan Gür, "Ben Kemal Bey'e kesinlikle öyle bir şey demedim. Velev ki dedim, iznim olmadan böyle bir şeyin yazılması suçtur. Yarın Kemal Öztürk hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Gür, Habertürk canlı yayınında Mustafa Akıncı'nın kazanacağını düşündüğünü söylemesine ilişkin ise "Bu doğrudur. Bu benim şahsi fikrimdi. Herhangi bir anket çalışması da yapmadım" dedi.

Birçok İsim Mesleği Bırakmaya Davet Etti

Gür, iddialara dair yalanlamada bulunmasına rağmen yüzlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından mesleği bırakmaya davet edildi. İktidara yakın tutumuyla bilinen Gür, bu çizgisine rağmen muhalif isimlerin olduğu gibi iktidar bloku mensuplarının da mesleği bırakma çağrıyla karşı karşıya kaldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, Gür'e "Bırak o mesleğini manipülasyonların iş yapmıyor artık" sözleriyle çağrıda bulundu.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ise Gür'e ait olduğu iddia edilen cümleye atıfta bulunarak "Söz namustur. Göreceğiz" ifadelerini kullandı.

adil gür a&g araştırma şirketi kktc seçimleri ersin tatar kazanırsa bu mesleği bırakırım Mustafa akıncı kazanamazsa bu mesleği bırakırım velev ki dedim